Направо към съдържанието

Атлантик (списание)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от The Atlantic)
„Атлантик“
The Atlantic
Информация
Начало1857 г.
СобственикЕмерсън Кълектив
Главен редакторДжефри Голдбърг
Езиканглийски
Тираж478 534 (2018 г.)
ДържаваСАЩ
СедалищеВашингтон
Сайтwww.theatlantic.com
Атлантик в Общомедия
Джеймс Ръсел Лоуел, първият редактор, 1868 г.

„Атлантик“ (на английски: The Atlantic, основано като „Атлантик Мънтли“, The Atlantic Monthly) е американско списание, основано в Бостън, Масачусетс през 1857 г. То се издига като списание за литературни и културни коментари. Скоро придобива национална репутация. Списанието предоставя платформа за нови писатели и поети и спомага за развитието на кариерата на влиятелни личности. Публикува статии за робството, образованието и други основни въпроси в политиката на своето време.

Днес списанието служи като общ справочен журнал. С фокус върху „външната политика, политиката и икономиката, (както и) културните течения“. Той е предназначен за аудитория от водещи мислители. Базата му е във Вашингтон.

Списанието е основано от група водещи писатели и мислители, включително Хариет Бичър Стоу, Ралф Уолдо Емерсън, Хенри Уодсуърт Лонгфелоу, Оливър Уендел Холмс, Джон Грийнлийф Уитър и Джеймс Ръсел Лоуел. Лоуел е първият му редактор. От 2006 – 2016 г. списанието редактира Джеймс Бенет, брат на сенатора Майкъл Бенет от Колорадо.[1] От 2016 г. негов редактор е Джефри Голдбърг.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]